Nieuw leven voor een beroemd Brussels gebouw

Het project omvat een volledige renovatie van een van de belangrijkste gebouwen in het centrum. Het toekomstige complex voor gemengd gebruik zal plaats bieden aan woningen, kantoren en een hotel. Deze grootscheepse renovatie bestrijkt het grootste deel van het Muntcentrum, met uitzondering van het grootste deel van de ondergrondse parkeergarage en van het meerlaagse winkelcentrum, die eigendom zijn van andere eigenaars. Het gebouw is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt in een omgeving met een opmerkelijke diversiteit aan mogelijkheden, met name cultuur, ontspanning, winkelen, uitgaan en werk, zodat aan alle stedelijke behoeften wordt voldaan.

    Projectspecificaties
    Waterrecuperaties
    Storm bassin
    Koelinstallaties
    Warmtepompen
    Warmtekrachtkoppeling
    Zonnepanelen
    Energievriendelijke combinatie
    BREEAM Outstanding
    Groene daken
    Groene ruimtes
    Locatie

    Muntplein
    1000 Brussel
    België

    Oppervlakte
    62 100 m²
    Project type
    Gemengd
    Details
    In ontwerpfase
    Stedenbouwkundige vergunning: Aangevraagd
    Milieuvergunning: Aangevraagd
    Bouwperiode : Q3 2022 - Q2 2025
    Ter plaatse
    Groene ruimte
    Winkels
    Kantoren
    In de buurt
    Shopping
    Openbaar vervoer
    Architecten
    Snøhetta
    Binst Architects
    DDS+
    ADE
    Partners
    DW Partners
    Whitewood