Uitzonderlijke renovatie om het stadscentrum nieuw leven in te blazen

Dit project in het hartje van Brussel, op een steenworp van de Grote Markt, omvat de afbraak en heropbouw (en renovatie van de als monument beschermde gedeelten) van de zetel van verzekeraar Allianz tot een gemengd complex met een overwegend residentiële bestemming. In het programma dat momenteel ter studie ligt kunnen nog standalone en/of build-to-suit kantoren of hotels worden geïntegreerd. Voor de benedenverdiepingen zal een nieuw concept met handelszaken en diensten worden uitgewerkt om een levendige sfeer te creëren voor de straten errond en het De Brouckèreplein. 

    Projectspecificaties
    Geothermische energie
    Koelinstallaties
    Warmtepompen
    Warmtekrachtkoppeling
    Zonnepanelen
    Energievriendelijke combinatie
    Waterrecuperaties
    Storm bassin
    BREEAM Excellent
    BREEAM Outstanding
    BREEAM Very good
    Locatie

    De Brouckèreplein
    1000 Brussel
    België

    Oppervlakte
    41 000 m²
    Project type
    Gemengd
    Details
    In ontwerpfase
    Stedenbouwkundige vergunning: Aangevraagd
    Milieuvergunning: Aangevraagd
    Bouwperiode: Te bevestigen
    Programma
    17 900 m² Residentieel
    8 900 m² Kantoren
    4 150 m² Handelszaken
    5 300 m² Hotel
    Partners
    A2RC Architects
    Henning Larsen
    BPI Real Estate
    Summary
    De herontwikkeling van het De Brouckère complex is gericht op een kwaliteitsvolle invulling van gebruiksdoeleinden, groene ruimte en toegankelijkheid. De innovatieve en ambitieuze transformatie wil de gebouwen, deels in de Belle Epoque-stijl,omvormen tot een gerevitaliseerde wijk met een veelzijdig aanbod aan kantoren, winkels, een hotel, appartementen en studentenverblijven.