Het Lebeau project wil de buurt rond de Brusselse Grote Zavel opnieuw in zijn oude glorie herstellen aan de hand van een harmonieuze herontwikkeling. Door een elegante architecturale stijl wil het project zich zo goed mogelijk in de wijk integreren. Daartoe wordt een ontwerp voorzien dat aansluit bij de omliggende gebouwen, en bijdraagt tot een duurzame stedelijke ontwikkeling.
Projectspecificaties
Geothermische energie
Koelinstallaties
Warmtepompen
Storm bassin
Fossielvrij
BREEAM Excellent
Locatie

Rue Lebeau, Rue de la Paille, Rue Ruysbroeck
1000 Brussels
België

Oppervlakte
42 100 m²
Project type
Gemengd
Details
In ontwerpfase
Stedenbouwkundige vergunning: aangevraagd
Milieuvergunning: aangevraagd
Bouwperiode: Q1 2022 - Q1 2025
Ter plaatse
Winkels
Kantoren
Hotel
In de buurt
Shopping
Partners
Assar Architects
Maccreanor Lavington
MLA+
Korteknie Stuhlmacher Architecten

IN BEELD

Guillaume Gosse

— Ontwikkelaar Immobel

Gerard Maccreanor

— Architect, Maccreanor Lavington Architects

Een mix van functies voor nieuwe dynamiek in deze Brusselse wijk

Op het programma staan verschillende vernieuwingen, met een mix van appartementen, winkels, hotelkamers en kantoorruimtes.

Immobel - Perspectives - Lebeau

Een ondergrondse parkeergarage zal ter beschikking staan van bewoners en van het grotere publiek, en aldus de parkeerdruk op en rond de Zavel verlichten.

Immobel Social Fund

En plus de la durabilité directement liée à nos projets, nous contribuons également au bien de la société en reversant jusqu’à 1 % de nos bénéfices* à des associations caritatives dans les domaines de la santé,de la culture et de l’inclusion sociale.

En savoir plus sur notre programme de mécénat
Lebeau

“Immobel heeft een heel duidelijke visie voor dit complexe project: nieuwe woningen voorzien en opnieuw leven en diversiteit creëren in een straat die haar dynamiek verloor toen ze een doorgangsweg werd. Het voorstel van MLA+ en KSA toont een perfect inzicht in de stedelijke omgeving. Het sluit naadloos aan bij de bestaande omgeving dankzij de vakkundige materiaalkeuze, de detailafwerking van de gevels en een tijdloze esthetische aanpak.”

Guillaume Gosse

Ontwikkelaar Immobel

Architectuur voor de lange termijn

Met het oog op de lange termijn kiezen de architectenteams voor kwalitatieve, duurzame materialen in harmonie met de gebouwen in de directe omgeving.

Aan de binnenkant van het complex wordt een privétuin van 1.500 m² aangelegd voor de bewoners. Voor de verwarming en koeling zal de hele site beroep doen op een geothermische installatie die zal worden gekoppeld aan zonnepanelen en luchtwarmtepompen, voor schone en goedkopere energie.

“De locatie was echt een uitdaging: het is een zone die heel wat geschiedenis met zich meedraagt, in het hart van de stad. Ons antwoord daarop was een resoluut eigentijds programma met appartementen, kantoren, winkels en een hotel.  Het project heeft een dagelijkse impact op meer dan duizend gebruikers die allemaal zullen bijdragen aan de levendigheid van de openbare ruimtes, winkels en cafés.
Zo willen we de verbinding tussen  de hogere en lagere delen van de stad herstellen, die verloren ging toen de Keizerslaan de stad in twee sneed, en het intimistisch karakter van het Gerechtsplein verloren deed gaan.”

Gerard Maccreanor

Architect, Maccreanor Lavington Architects