A sustainable and circular office project with good transport links

Following the purchase of a building and land previously owned by the French group Total, this project involves renovating three quarters of the property complex, while respecting a maximum of sustainability and circularity principles. Occupying an excellent location on Rue de la Loi, in the European quarter, the project will benefit from ecological energy solutions (geothermal energy, solar panels). Major work will also be carried out to improve the building envelope by complying with the highest insulation standards, while retaining, as much as possible, the original design of the existing façade, which dates from 1950. These objectives will significantly reduce the building’s CO2 emissions as well as its environmental impact. In terms of design and comfort, the project aims to favour natural light, thanks to rear glass walls, and sustainable materials such as wood. It will showcase soft mobility, incorporating 200 bicycle spaces.

    Project specificities
    BREEAM Outstanding
    Geothermal energy
    Cooling installations
    Heat pumps
    Cogeneration
    Solar panels
    Solar collectors
    Energy friendly combination
    Water recuperations
    Storm basin
    Green roofs
    Green facades
    Location

    Rue de la Loi / Wetstraat 20-25
    1000 Brussels
    Belgium

    Surface area
    33 000 m²
    Project type
    Offices
    Details
    In design phase
    Building permit: Requested
    Environmental permit: Requested
    Construction period: Q1 2023 - Q2 2025
    Features on site
    Green areas
    Features at proximity
    Public transport
    Bicycle paths
    Green areas
    Architects
    Neutelings Riedijk
    Jaspers-Eyers Architects