Exceptional renovation to revitalize the city centre

Situated in the heart of Brussels and a stone's throw from the Grand Place, the project involves the demolition-reconstruction (and renovation of the listed parts) of the head office of the insurance company Allianz to make way for a mixed, mainly residential block. The ground floors will be redesigned to liven up the streets and the Place de Brouckère through shops and services.

    Project specificities
    Geothermal energy
    Cooling installations
    Heat pumps
    Cogeneration
    Solar panels
    Energy friendly combination
    Water recuperations
    Storm basin
    BREEAM Excellent
    Location

    Place de Brouckère
    1000 Brussels
    Belgium

    Surface area
    37 000 m²
    Project type
    Mixed
    Details
    In design phase
    Building permit: yes
    Environmental permit: yes
    Construction period: Q2 2024 - Q3 2026
    Programme
    176 apartments
    129 student rooms
    10,700 m² Offices
    3,365 m² Retail
    Architects
    A2RC Architects
    Henning Larsen
    Partners
    BPI Real Estate
    Summary
    The redevelopment of the De Brouckère complex will provide a mixed-use project with a focus on quality of use, green spaces and accessibility. This innovative and ambitious transformation aims to transform all of the buildings, some of which are Belle Epoque in style, into a revitalized neighbourhood featuring offices, retail premises, a hotel, apartments and student accommodation.

    Contact us for more information.